torsdag 25. mars 2010

Fajitas med guacamole

Fajitas:
Til fajitas kan det brukes mange forskjellig kjøttyper. Min favoritt er kyllingfileter som grilles. Hvis kjøttet skal grilles må det marineres i fajitaskrydder og litt vann på forhånd. Bland da ut fajitaskrydder med en halv kopp vann og hell over kjøttet før du gnir det inn og passer på at alt kjøttet blir dekket med marinaden. La det ligge i 30 minutter før du skal grille.
Det er også godt å grille rød og grønn paprika, samt løkblader, enten på grillspyd eller en grønnsaksbakke.

Man kan også bruke f.eks. karbonadedeig for en enklere og raskere versjon.
Steik da karbonadeig sammen med løk, rød/grønn paprika og (kidney-)bønner. Tilsett Fajitaskrydder som er blandet ut i en kopp med vann.


Guacamole:
To-tre (regn én avocado pr voksen) modne avokadoer deles opp og kjøttet tas ut. Moses med gaffel.
Finhakke 3 fedd hvitløk, en halv gul løk, blader av en fjerdedels fersk korianderplante, og litt grønn chili (forsiktig, sterkt).
Bland sammen med avokadoene og smak til med saft fra lime, samt salt
og pepper.


Servere det hele med salat, rømme, varme tortillas, og selvfølgelig rødvin eller meksikansk øl.