Kjøp inn en helt stykke kjøtt, 200-300gr pr pers.
Eksempelvis kjøpte jeg 1,35kg til 5 personer.
Begynn i god tid, ca 2-2,5 timer, før du skal servere middagen!
Brune kjøttet på alle sider i steikepannen.
Legg kjøttet i en ildfast form som ikke er for stor. Skal ha plass til
kjøttet og termometeret som stikker ut.
Gni inn salt og pepper på steiken. Stikk hele termometeret inn i
midten av steiken. Bare delen med tallene skal stikke ut.
Sett formen med kjøttet i ovnen på 125 grader i 1,5-2 timer. Følg
med på termometeret og ta ut steiken når det er ca 62-63 grader i
midten av steiken.
Legg steiken på et skjærebrett og legg over alu-folie. La steiken
hvile i 20-25 min.
Skjær den opp i skiver og server med tilbehør.Hasselback-poteter:
Poteter snittes i tverretningen. Bruk gjerne mandelpoteter. Er det
store poteter kan du dele dem i to i lengeretningen før du lager
snittene. Når du har laget snitt tett i tett på potetene legger du
dem i en ildfast form. Strø over havsalt og pepper. Strø over
finhakket hvitløk og sprinkle litt olivenolje på toppen.
Servere det hele med god salat, rødvinssaus og god rødvin. I sausen
kan du bruke blant annet kraften fra kjøttet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar