søndag 28. mars 2010

Indrefilet av svin med båtpoteter og soppsaus

Indrefilet deles opp i stykker på ca 5-7 cm lengde. Smør inn filetene
med olivenolje, salt og pepper. Stekes på alle sider i pannen, for å
få en fin skorpe. Legges deretter i ovnen i ildfastform på 150 grader
i ca 45-60 minutter. Alternativt kan man legge dem i steikepannen på
lav varme med lokk i 30 min.

Båtpoteter:
Skjær opp nypoteter i båter. Legg dem i ildfast form og strø over
med salt og pepper, litt olivenolje og eventuelt hakket hvitløk.
Settes i ovnen på 200 grader i 45-60 min. Jo lengre, jo bedre, så
lenge potetene ikke blir brent.

Soppsaus kan lages fra pose, men det er ekstra godt å steike ferske
champignonger og legge oppi sausen. Det er også godt med en spiseskje
creme fraiche i sausen.

Serveres med en god rød, f.eks Cabernet Sauvignon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar